Totalt antall sidevisninger

Lillys Raspeballer

I Fosse i Hardanger, hvor svigermor kom fra, brukte de aldri raspeball og kokte poteter til samme måltid. Det gjør imidlertid vi; hver julaften har vi alle mageknip fordi vi har spist både pinnekjøtt, vossakorv, raspeball, poteter og  kålrabistappe!


600 gram skrelte rå, poteter
200 gram kokte poteter
salt og pepper
2 dl byggmel
2 ss hvetemel


Riv de rå potetene med et rivjern. Mos de kokte potetene. Strø i salt og pepper. Blandes sammen med byggmel og hvetemel til en passe deig. (Hvis det er for mye vann i de rå potetene, hell litt av. Dette kan du tilføye i etterkant hvis deigen blir for fast.)


Røren må heller ikke være så løs at raspeballene blir grøtete. Skal kunne formes i hånden til runde baller.


Trekkes kjøttkraft (kjøttbuljong, pinnekjøttkraft eller i kraften fra lettsaltet lammekjøtt) i ca 30 minutter til de flyter opp. Da er de gjennomkokte.


Jeg serverer dem til lettsaltet lammekjøtt og kålrabistappe, men også på julaften ved siden av pinnekjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar