Totalt antall sidevisninger

Lillys Raspeballer

I Fosse i Hardanger, hvor svigermor kommer fra, brukte de aldri raspeball og kokte poteter til samme måltid. Det gjør imidlertid vi; hver julaften har vi alle mageknip fordi vi har spist både pinnekjøtt, vossakorv, raspeball, poteter og  kålrabistappe!


600 gram skrelte rå, poteter
200 gram kokte poteter
salt og pepper
2 dl byggmel
2 ss hvetemel


Riv potetene, mos de kokte. Strø i salt og pepper. Blandes sammen til en passe deig. Hvis det er for mye vann i de rå potetene, hell litt av. Dette kan du tilføye i etterkant hvis deigen blir for fast.


Røren må heller ikke være så løs at ballene blir grøtete. Skal kunne formes i hånden til runde baller.


Trekkes i pinnekjøttkraft eller i kraften fra lettsaltet lammekjøtt i ca 30 minutter til de flyter opp. Da er de gjennomkokte.


Vi bruker dem til lettsaltet lammekjøtt og kålrabistappe, men vi bruker de også på julaften til pinnekjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar