Totalt antall sidevisninger

Mammas finnbiff

Mamma og jeg hadde hver vår oppskrift på finnebiff. Mammas er med bokkøl, min med bacon. Her har du begge:


4 porsjoner:
500 gram skavet reinsdyrkjøtt
2-3 ss smør
1 ts salt
2 1/2 dl bokkøl
1 dl tyttebær eller rørte tyttebær
2 ss seterrømme eller creme fraiche


Tin ikke kjøttet. Varm stekepannen godt og brun litt av smøret. Brun litt kjøtt om gangen så pannen ikke blir for mye avkjølt. Bruk mer smør etter behov. Legg brunet kjøtt over i en liten gryte og dryss på salt før ølet tilsettes. Kok opp og la kjøttet trekke ca 15 minutter. Tyttebærene legges i på slutten av trekketiden. Like før servring røres rømmen inn. Sjyen kan jevnes med maisennamel. Serveres med potetmos og kokt blomkål og/eller brokkoli.


4 porsjoner:
500 gram skavet reinsdyrkjøtt
6-8 skiver bacon (deles opp i biter)
2-3 ss smør
Salt og pepper
Fløte eller creme fraiche (et halvt beger)


Følg metoden for steking over, men tilsett creme fraiche til slutt og ha noen skiver med brunost oppi sausen. Serveres med kokte poteter og brokkoli og tyttebærsyltetøy og øl i glasset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar