Totalt antall sidevisninger

Mammas karamellpudding

Denne laget mor til julaftens dessert i mange år. Den ble lagt bort i noen år, men ble børstet støv av og er elsket av alle oss som fikk smake den.


2 dl sukker smeltes i panne og helles i den formen du ønsker å ha puddingen i.
6 dl fløte (kan også ha 4 dl fløte og 2 dl H-melk)
4 egg (store) 
1 ts vaniljesukker
1 ss melis


Når du varmer opp sukkeret, la det ligge i ro til alt  er smeltet. Når det er smeltet, må du røre forsiktig til det blir karamell, pass på så det ikke blir svidd eller skummer. Løft det forsiktig av og hell det over i formen. Bruk grytekluter og hold i formen og vipp den rundt slik at karamellen også kommer opp på sidene i formen. 

Nå koker du opp kremfløten og vaniljesukkeret og melisen. Sett dette til avkjøling, og tilsett de sammenrørte eggene mens du rører forsiktig rundt.
Hell blandingen til slutt i formen gjennom en sil. Sett formen i vannbad i ovnen i 100 grader i ca 1 1/2 til 2 timer. Vannet bør dekke 1/3 del av formens høyde. Puddingen er ferdig når du kjenner på overflaten med baksiden av en spiseskje og den gir litt etter, men kjennes fast.


Vi spiste karamellpuddingen vår med pisket krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar