Totalt antall sidevisninger

Mammas torsk på urteseng

Denne oppskriften fikk mamma av Liv fra Skarnes, samboer til onkel Sverre. Oppskriften ble raskt adoptert og jeg fikk den ofte servert da jeg var på besøk i Søgne. Mamma hadde selvsagt alle urtene sine i hagen, så det ble min jobb å plukke sammen det riktige utvalget.


Til 4 personer:


600-800 gr torskefilet
1 beger crème fraîche
1 ss finhakket frisk dill eller tørket
1 ss finhakket estragon (frisk) eller 
1/2 ts tørket
1/2 sitron (saft)
1 finhakket gul løk
salt og pepper
ca 1 dl rensede reker 


Smør en ildfast form. Legg fiskefileten i formen og press sitronsaft over. Dryss over litt salt og pepper. Finhakk alle urtene og løken og rør dette inn i Creme freshen. Fordel dette over fisken. Bakes i ovnen i 175 grader i ca 15-20 minutter. De siste minuttene legges det reker over. Serveres med råkost med dressing av sitronolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar