Totalt antall sidevisninger

Ostesufflé


På 70-tallet var det "hipt" å servere ostesufflé og rødvin. Det var tiden hvor osten fikk sin renessanse - osten forlot matpakkens "flatformat" og inntok kjøkkenbenken i ulike retter; sufflé, pizza og fondue.

3 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
1 ts salt
3 eggeplommer
3 eggehvitter
200 gr revet ost (jarlsberg/cheddar)

Kok hvit saus av mel, smør og melk. Rør inn eggeplommer, salt og revet ost. Skjær forsiktig inn stivpiskede eggehviter til slutt.

Fylles i smurt ildsfast form. Strø revet ost oppå og sted suffleen i oven ca 50 minutter ved 200 grader. Husk at suffleen skal serveres rett fra ovnen, ellers synker den sammen. Gjestene skal vente på suffleen, ikke omvendt.
God tilbehør er fersk loff, friske grønnsaker eller salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar