Totalt antall sidevisninger

Spaghetti Carbonara

Du trenger til 4 porsjoner:

400 gram spaghetti

1 ss olivenolje
200 gram bacon/pancetta (gjerne i stykke og skjære opp selv i passende biter)
2 hvitløksbåter, knust
3 store eggeplommer
ca 1 dl Creme Fraiche
50 gram revet parmesan eller Peccorino + ekstra ost til strø


Knus hvitløksbåtene med den flate enden av en kniv og legg i en stor stekepanne/wok sammen med oljen.
La den bruse lett i pannen. Tilsett ferdig oppskåret bacon/pancetta og bland dette med oljen og hvitløken. Stek til baconet får fin farge og trekker seg sammen. Ta ut og kast hvitløksbåtene og skru ned temperaturen til lav slik at det holder seg varmt.
I mellomtiden koker du opp godt med vann i en stor kjele og koker spaghettien etter pakkens anvisning til al dente.
Visp sammen eggeplommene fra 3 egg og bland sammen 50 gram revet parmesan og 1 dl Creme Fraiche. Tilsett nykvernet sort pepper og rør det godt sammen.

Hell av vannet på spaghettien, men behold noe av spaghettivannet i kjelen, så den ikke blir tørr. Løft gradvis over spaghetti i stekepannen/woken med to spaghettisleiver og skru opp temperaturen på plata igjen. Rør inn eggeplommer og osteblandingen i spaghettien og bland det godt sammen med baconet som ligger i bunnen.  Server på tallerken og dryss parmesan over, samt litt grovkvernet pepper.

TIPS: Hvis spaghettien virker veldig tørr, skvett noen spiseskjeder med det varme spaghettivannet over slik at det blir litt mer fuktig før du løfter det opp av kjelen.

Utrolig godt med nystekte hvitløksbrød ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar