Totalt antall sidevisninger

Spaghetti Carbonara

Du trenger til 4 porsjoner:

400 gram spagetti

1 ss olivenolje
200 gram bacon/pancetta (gjerne i stykke og skjære opp selv i passende biter)
2 hvitløksbåter, knust
4 egg
100 gram revet parmesan eller Pecorino + ekstra ost til strø


Knus hvitløksbåtene med den flate enden av en kniv og legg i en stor stekepanne/wok sammen med oljen.
La den bruse lett i pannen. Tilsett ferdig oppskåret bacon/pancetta og bland dette med oljen og hvitløken. Stek til baconet får fin farge og trekker seg sammen. Ta ut og kast hvitløksbåtene og sett stekepannen på svak varme.
I mellomtiden koker du opp godt med vann i en stor kjele og koker spagettien etter pakkens anvisning til al dente.
Visp sammen eggeplommene fra 4 egg og bland sammen 100 gram revet parmesan/pecorino. Du kan også bruke egg med eggehvite, men her bruker jeg versjonen med kun eggeplommene. Tilsett nykvernet sort pepper og rør det godt sammen.

Hell av vannet på spagettien, men hold av 2,5 dl i en bolle. Ha fortsatt temperaturen på stekepannen på svak varme eller slå av platen helt. Hell spagettien i stekepannen. Ta spagettivannet du holdt av og hell litt av gangen opp i egg- og osteblandingen til den får en god sausekonsistens. (Pass på at du ikke heller for mye i av gangen, da koagulerer egget og du får en knudrete eggerøre-saus.) Hell deretter egg- og osteblandingen i pannen med spagettien og baconet og bland i sausen. Server på tallerken og dryss resten av parmesanen over og tilby grovkvernet pepper. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar